IMG 8390 resizedYesterday, 2 March 2016, conference on the occasion of the 25 years anniversary of the Visegrad Group, was organised by the Czech V4 Presidency in Vienna.

Executive Director of Centre for European Perspective, dr. Gorazd Justinek, participated on the second panel, discussing the Visegrad cooperation, V4 engagement within the EU, International Visegrad Fund and its achivements, as well as the perspectives of the future Visegrad cooperation, focusing on Central Europe, cooperation in the region and current events in the international community.

The conference was opened by a keynote speech delivered by a representative of the Federal Minisry for Europe, Integration and Foreign Affairs and Mr. Hans Winkler, Director of the Diplomatic Academy of Vienna.

Včeraj, 2. marca 2016, je na Dunaju potekala konferenca v okviru 25. obletnice višegrajske skupine, ki jo je organizirala Češka, kot predsedujoča V4.

Izvršni direktor CEP, dr. Gorazd Justinek, je sodeloval na drugem panelu, kjer so sodelujoči razpravljali o sodelovanju V4 znotraj EU, Mednarodnem višegrajskem skladu in njegovih dosežkih, prav tako pa so razpravljali tudi o perspektivi prihodnjega sodelovanja, s fokusom na Srednjo Evropo ter sodelovanjem znotraj regije. Prav tako pa so se dotaknili tudi aktualnih dogodkov znotraj mednarodne skupnosti. Na panelu so sodelovali tudi predstavniki Madžarske (Daniel Bartha – CEID), Češke (Vit Dostal – AMO), Poljske (Jakub Groszkowski – OSW), Avstrije (Otmar Lahodynsky – AEJ) in Slovaške (Milan Nič – CEPI).